Blogs

These blogs are written in Dutch

 
 
 

Duurzamere kledingkeuzes

27 november 2019

Terwijl tweedehands kleding kopen een stuk duurzamer is, wil je soms ook nieuwe kleding kopen, zoals bijvoorbeeld ondergoed. Maar waar let je dan op? Als voorbeeld kijk ik naar de producten van Organic Basics.

Een duurzamere decembermaand

14 november 2019

De decembermaand komt er weer aan! Vol met sinterklaas- en kerstvieringen, met daarbij een versiert huis, gezellige sfeer en lekker eten. Maar kan deze maand ook duurzamer? Zeker! In deze blog deel ik 5 tips om je decembermaand te verduurzamen.

 
 
 

Verborgen plastic

2 augustus 2019

Er wordt veel gesproken over de plastic vervuiling op onze aarde. En terwijl je plastic verpakkingen probeert te vermijden, is er ook veel verborgen plastic in spullen die we gebruiken. Mini-plastic deeltjes die zo in ons milieu terechtkomen. Waar die dan in zitten en hoe je dat kunt voorkomen? Dat vertel ik in deze blog.

 

Wat is klimaatverandering?

9 mei 2019

We hebben het met z’n allen steeds meer over klimaatverandering, maar wat betekent het eigenlijk precies? Het is namelijk best een complex probleem. Ik leg dat in de blog van vandaag uit, zodat jij ook beter snapt waarom we het bijvoorbeeld over CO2 vermindering hebben.

 
 
 

Duurzame geldzaken

26 april 2019

Veel van de duurzame tips die ik deel vragen wel wat aanpassing in je dagelijkse keuzes, zoals minder vlees eten of vaker met de fiets gaan. Maar er zijn ook een aantal tips die makkelijk zijn om te implementeren en geen grote dagelijkse gedragsverandering vragen. Welke dat zijn? Dat beschrijf ik in deze blog.

 

Wat is de nieuwe economie?

12 april 2019

Bij duurzaamheid hebben we het vaak over de zoektocht naar de nieuwe economie, of de circulaire economie. Maar wat is dat dan precies?

 
 
 

Mijn zero waste tips

1 april 2019

In deze blog deel ik een aantal zero waste tips voor het dagelijks leven.

 

Waarom moeten ze onze plastic consumptie verminderen?

22 maart 2019

We hebben het met z’n allen steeds meer over dat we onze afval en dan voornamelijk ons plastic afval moeten verminderen. Maar waarom eigenlijk precies? Dat leg ik hier verder uit.

 
 
 

Hoe vaak koop jij iets nieuws?

6 maart 2019

Bij duurzaamheid denken we ondertussen vaak aan zonnepanelen, minder vlees eten of minder vliegen. Maar denk je ook wel eens aan de spullen die je koopt? Bijvoorbeeld jouw kleding of je telefoon? Helaas hebben die producten vaak een grote verborgen impact. Vraag je je af hoe dan?

 

Vlees eten

26 februari 2019

Minder vlees eten blijft een van de beste dingen die je kunt doen voor onze aarde. Maar waarom dan? Dat leg ik kort uit.